Uw winkelwagen is leeg.

Ecosjiek

Stijlvolle ecodesign

Materialen

Acacia

Acaciahout is een niet-inheemse hardhoutsoort. Het is mooi hout met een warme kleur. Het is duurzaam hout: de bomen groeien snel (hij bereikt zijn volle lengte in zestien jaar) en voor iedere gerooide boom wordt een nieuwe aangeplant.

Bamboe

Bamboe is een natuurlijk en hernieuwbaar product. Het is een sterk groeiend gras dat zeer gemakkelijk te telen is zonder pesticiden, meststoffen of herbiciden en die daarom perfect in aanmerking komt voor ecologische productie. Onze bamboe producten zijn handgemaakt en komen uit éénzelfde gemeenschap om het transport tot een minimum te herleiden. De artikels worden zo veel mogelijk per boot vervoert ipv met het vliegtuig.

Denim & Rubber

Onze producten uit denim of rubber komen voornamelijk uit Manilla waar de banden worden gewassen, versneden tot repen rubber en met stukken denim gecombineerd.

Laminaat

Door middel van het AgPR proces krijgen restjes laminaat een nieuwe leven. Het is verrassend hoe je door recycling van vloerbedekking nieuwe originele en stijlvolle decoratie kan ontwikkelen.

Reclamebanner

Reclamebanners, veelal gemaakt uit PVC hebben een onbeperkte levensduur. Om te voorkomen dat ze milieubelastend zijn door bv verbranding geeft men de stoffen een nieuwe functie door ze  te transformeren in accessoires of woonartikelen. Het recyclingproces gebeurt via www.Texyloop.com. Op deze wijze creëert men men originele en UNIEKE stukken en zorgt men voor een verantwoorde en duurzame consumptie!

Tarp

De gerecycled tarpaulin producten worden gemaakt in Manilla, ze zijn zorgvuldig geproduceerd, decoratief en bovenal eerlijk. Daarvoor werken ze samen met lokale producenten die verstand hebben van materialen en technieken, die streven naar goede arbeidsomstandigheden en een verantwoord inkomen voor de textielmakers. Ieder tarpaulin product is volkomen uniek, doordat steeds weer andere fragmenten zijn gecombineerd. Het resultaat: kleurige stoere producten waarbij amper materiaal verloren is gegaan.

Textiel & Leder

Deze artikelen worden gemaakt van oud legermateriaal, tafellakens, gordijnen of lederen jackets. Met respect voor het origineel handwerk en door verschillende stoffen te combineren creëert men nieuwe origenele accessoires!